GESLAAGD OPENINGSBAL CV DE PLEKKERS

Publicatiedatum: Zondag 09 november 2008
Afgelopen zaterdag hebben de plekkers uit Vortum Mullem het carnavalsseizoen geopend. In een sfeervol "gemeenschapshuus" werd het nieuwe boerenbruidspaar en het nieuwe prinsentrio gepresenteerd.

Maar voordat alle hoogheden bekend werden gemaakt namen eerst prins Wim, prinses Marjo en adjudant Marcel afscheid als prinsentrio en nadat alle officieele handelingen waren verricht, werden ze door de raad van elf van het podium gedragen en voegden ze zich als gewone plekkers in het feestgedruis.

Langzaamaan werd het spannender in Vortum-Mullem, zeker nadat bekend werd dat niemand minder dan Hans Klok de hoogheden tevoorschijn zou toveren. De kanshebbers voor het nieuwe boerenbruidspaar werden naar bovengehaald en nadat Hans samen met de plekkers de magische toverwoorden had gesproken werden Frans en Antoinette Visee als nieuw boerenpaar tevoorschijn getoverd. Toen ook de getuige Jacob Fleuren en Maria Hendriks bekend waren was het woord aan de ambtenaar, Elly van An van de Elastieke. Na de officieele woorden kwam er een verrassende wending in de avond. Elly gaf aan dat dit het laatste bruidspaar is dat zijn zal trouwen. Na 13 paren vind ze het mooi geweest en maakt ze plaats voor nieuw bloed. Haar opvolgers zijn Pedro Lamers en Ronnie Graat. De plekkers danken Elly voor de mooie manier waarop ze elk jaar weer het boerenpaar in de onecht wist te verbinden.

Meteen hierna was weer het woord aan Hans Klok. Op dezelfde manier als het boerenpaar zou hij de nieuwe prins tevoorschijn toveren. De verrassing was zeer groot in "'t Gemeenschapshuus" toen niemand minder dan Math Broeren tevoorschijn werd getoverd als nieuwe prins. Zeker verrassend omdat prins Math 2 vanaf dit carnavalsseizoen de nieuwe vorst van de plekkers zou zijn. Aan zijn zijde staan natuurlijk prinses Karin en adjudant Jan (Hendriks). Peter v. Bree zal dit jaar als vervangende vorst aan hun zijde staan.

CV de plekkers wenst iedereen een fijne carnaval, maar met zulke hoogheden zal dat zeker lukken.

Geplaatst door: Math Broeren

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: