Prins Wim IV regeert het Plekkersriek

Publicatiedatum: Zondag 11 november 2007
Vortum-Mullem 10-11-2007,

In een goed gevuld Gemeenschapshuus, hebben de Vortumse Plekkers afscheid genomen van Prins Peter II, Prinses Door en Adjudant Ton. Nadat zij weer opgenomen waren in het “gewone” Plekkersvolk steeg de spanning in het Gemeenschapshuus. Een dolle beestenbende, waaronder varkens, schapen, geiten en koeien trok het Gemeenschapshuus binnen. Maar tot ieders verbazing zat het nieuwe boerenpaar van de Plekkers, gewoon in de zaal. En zo gingen Maria en Roel Ebben, enige minuten later in ondertrouw. En op carnavalsdinsdag zullen zij met z’n tweeen voor de tweede keer gaan trouwen. Maria lid van boerekapel VGV en Roel lid van hofkapel Tumult. Dus dat belooft een spetterende trouwerij te worden.
Ondertussen werd de beestenboel een beetje uitgelaten en werd het tijd voor Vorst Jan, om de nieuwe Prins van het Plekkersriek te onthullen. En uiteindelijk waren het de koeien waaruit Prins Wim de vierde (de Bruijn) en zijn Adjudant Marcel (Hermens) tevoorschijn kwamen. Prinses Marjo voegde zich vanuit de zaal bij hen en zo zijn de Plekkers weer klaar voor het nieuwe seizoen. Met deze doorgewinterde carnavalsvierders aan het roer, Wim en Marcel hebben samen namelijk menig Plekkersprins gestrikt, kan de carnaval in het Plekkersriek nu al niet meer stuk.

Geplaatst door: Math Broeren

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: