VGTumult winnaar liedjesavond De Plekkers

Publicatiedatum: Zondag 13 december 2009
Afgelopen zaterdag organiseerde CV de plekkers alweer voor de 10e keer de liedjesavond. De winnaar van deze avond verzorgt tijdens het carnavalsseizoen de schlager.

Maarliefst 7 groepen/duo's deden dit jaar mee en tijdens de generale repetitie bleek al dat het ook 7 kanshebbers waren. Nadat de winnaars van 2008/09, Wil en Loes, het bal hadden geopend mochten de dames van VGTumult het spits afbijten. Met hun opzwepende melodie zat de stemming er meteen in. Achtereenvolgens traden spoor 4, PS en Co, VGTumult, Vortums Vokaal Kabaal, Wil en Loes en als laatste Die Jungs aus Tirol op. Toen alle optredens achter de rug waren werd er in 't goed gevulde Gemeenschapshuus flink gespeculeerd wie er dit jaar zou winnen en of dat VGTumult de traditie van een 2e plaats zou overnemen van TUMULT. Nadat jury teruggekeerd was begonnen Prins Patrick d'n Urste, prinses Nathalie en boerenbruidspaar Mark en Hedwig Creemers de punten bekend te maken. En zo bleek op het einde dat VGTumult met hun nummer "hedde plekkers" bloed, Spoor 4 en Die Jungs aus Tirol voor waren gebleven. En nadat nog 1 keer de nieuwe schlager door Jan en Peter werd gezongen, werd er in "'t Gemeenschapshuus" nog tot in de kleine uurtjes doorgefeest.

De 2e stek voor Spoor 4 had voor Boerenbruidegom Mark een speciale betekenis. Hij werd namelijk voor de 10e keer 2e. 8x met TUMULT en 2x met Spoor 4. Hiermee heeft hij het Vortums rekord stevig in handen.

Voor een foto-impressie, zie het foto-album.

Geplaatst door: Math Broeren

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: